Najlepsze Serwery Minecraft w Polsce!
   Witaj serdecznie na forum gdzie znajdziesz swój ulubiony Serwer Minecraft                                        
         

Serwery Minecraft

Witaj, Serwery Minecraft - nie przypadkiem znalazłeś największe forum internetowe Minecraft w Polsce Serwery Minecraft 1.7, 1.8, 1.9, 1.10, 1.11, 1.12, 1.13, 1.14, 1.15 które tu znajdziesz pozwolą Ci miło spędzić czas, poznasz nowych wspaniałych ludzi i przeżyjesz fantastyczne przygody! Jednoczymy ludzi uwielbiających Gry i Minecraft! Zagraj z Nami i odkryj fantastyczne Serwery No Premium! Zobacz co oferuje polecana przez Nas

Lista Serwerów Minecraft



Zarejestruj się bezpłatnie na forum! Oto niektóre z przywilejów:
  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czat),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Znajdziesz tutaj darmowe poradniki Minecraft,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, MineSerwer.pl to darmowe forum internetowe na którym dowiesz się jak zainstalować minecraft oraz jak grać w minecraft!
Szukałeś Serwerów Minecraft? Znalazłeś! Zarejestruj się, a zagraj z nami!

               
serwery minecraft


Rekrutacja Policjantów MineFox - Maj 2021

Nowa Edycja Survivala na MineFox! - 10.05.2021 16:00!


 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Całkowicie DARMOWY Serwer w Minecraft
Autor Wiadomość
Gryfcio Online
TOP1 MEGARPG-MF
********

Liczba postów: 856
Dołączył: Dec 2019
51
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
grifin/sabciox

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 100.00
Post: #1
Całkowicie DARMOWY Serwer w Minecraft
Siema. Kiedyś szukałem poradnika "Jak stworzyć własny darmowy serwer w mc" I większość nie działała lub występowały błędy. Znalazłem też taki poradnik na tym forum lecz był jakoś z 2014 wiec postanawiam to zaaktualizować.

1. Na wstępie stwórzcie sobie Folder na pulpicie o nazwie "serwer"
2. W tym folderze tworzycie notatnik który nazywacie "start" i zmieniacie jego rozszerzenie na ".bat". Jezeli macie problem z zmienieniem rozszerzenia to wejdzicie w "widok" i po prawej stronie włączcie sobie "rozszerzenia nazw plików" i powinno działac ^^.
3. Gdy już stworzycie plik "start.bat" klikacie na niego ppm i "edytuj" nastepnie wklejacie tam takie cos:

java -Xmx1024M -jar craftbukkit.jar
PAUSE

I zapisujecie plik.
"-xMx1024m" oznacza max ramu, wiec jezeli będzie wam lagować to możecie zwiększyć np -Xmx2048
4. Teraz musicie pobrac silnik waszej gry, będzie to spigot albo bukkit ja wole bukkita. Wpisujecie w przeglądarke bukkit 1.12.2 i pobieracie. Musi to być plik javy i zmieniacie jego nazwe na "craftbukkit.jar" jeżeli ma inną.Pobrany bukkit wrzucacie do folderu "serwer"

Następnie tworzycie notatnik o nazwie "server.properties" (properties to rozszerzenie) i musicie wkleić tam rzeczy jakie podam niżej , tam gdzie napisze zeby wpisać ręcznie wpisujecie ręcznie bo każdy ma inaczej:
To co musicie do tego pliku wpisać:

#Minecraft server properties
#Tue Apr 13 16:18:16 CEST 2021
spawn-protection=4
max-tick-time=60000
generator-settings=
force-gamemode=false
allow-nether=true
gamemode=0
broadcast-console-to-ops=true
enable-query=false
player-idle-timeout=0
difficulty=1
spawn-monsters=true
op-permission-level=4
pvp=true
snooper-enabled=true
level-type=DEFAULT
hardcore=false
enable-command-block=true
max-players=5
network-compression-threshold=256
resource-pack-sha1=
max-world-size=29999984
server-port=25565
server-ip= (musi to być wasze ip, uzupelnijcie ręcznie)
spawn-npcs=true
allow-flight=true
level-name=world
view-distance=8
resource-pack=
spawn-animals=true
white-list=true
generate-structures=true
online-mode=false
max-build-height=256
level-seed=
prevent-proxy-connections=false
enable-rcon=false
motd=XD


5. No ,to tyle troche tego było xD
5.1 Otwieracie plik "start.bat" i powinien wam wyskoczyc cmd .
5.2 Zamykacie tego cmd
5.3 Wchodzicie w eula.txt który powinien się stworzyć i w notatniku gdzie pisze wam "eula=false" zmieniacie na "eula=true"
6.Następnie odpalacie serwer gdzie powinien już cały działać, wbijacie na mc dodajecie serwer i wpisujecie tam swoje ip komputera które wcześniej wpisaliście jako "server-ip=" w server properties wchodzicie i wszystko powinno smigac.

W razie pytań piszcie pod wątkiem, pomoge.
Jezeli cos nie będzie działać to postaram sie zrobić wszystko zeby wam dzialalo ;3
PS nie podawajcie niezaufanym/nieznajomym osobom swojego ip
PPS Jezeli chcecie sprawdzic swoje ip to wchodzicie w cmd i wpisujecie tam "ipconfig" tam gdzie pisze ipv4address po prawej macie swoje ip
Pozdro ;>

Omg troll pick
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-April-2021 17:02:59 przez Gryfcio.)
Oceny: DawidSS (+1), JanekPLPL (+1)
13-April-2021 17:17:07
Znajdź wszystkie posty Odpisz
Hobbs
Wspieram Forum

Liczba postów: 6969
Dolaczyla: Jan 2012
Reputacja: 777

MineGold: 777.77

Serdecznie polecamy serwis który pomoze Ci zdobyc Ci polubienia, subskrybcje, followersów i rozbudowac Twoje socialmedia!
JanekPLPL Online
Geniusz
*******

Liczba postów: 602
Dołączył: Nov 2016
158
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Nevrine

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #2
RE: Całkowicie DARMOWY Serwer w Minecraft
(13-April-2021 17:17:07)Gryfcio napisał(a):  online-mode=true


lepszym rozwiązaniem byłoby wpisanie zmiennej false, która odpowiada za umożliwienie łaczenia się z serwerem graczami non-premium, zmienna true oznacza, że na serwer wejdą tylko gracze używający oficjalnej wersji gry.


w przypadku lagów polecam zmniejszyć wartości:
-view-distance
-max-world-size
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-April-2021 22:32:11 przez JanekPLPL.)
13-April-2021 22:07:38
Znajdź wszystkie posty Odpisz
how2mmc Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 2
Dołączył: Apr 2021
0
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
eatdvst

MineGold: 0.00
Post: #3
RE: Całkowicie DARMOWY Serwer w Minecraft
wiesz moze jak zmienic domene? zeby było np minecraft.pl
a nie moje ip?
18-April-2021 15:28:29
Znajdź wszystkie posty Odpisz
Admin Online
Właściciel
*******

Liczba postów: 15,244
Dołączył: Oct 2012
5271
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
SzybkiBanan

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 7,365.55
Post: #4
RE: Całkowicie DARMOWY Serwer w Minecraft
Musisz ja przedewszystkim kupic, ustawic dnsy i zrobic przekierowanie.

W tym celu należy zastosować rekordy SRV w połączeniu z rekordem A.
Dla opisania naszego przykładu załóżmy, że:
IP twojego serwera głosowego to: 1.2.3.4
Port twojego serwera głosowego to: 25565
Domena, której chcesz używać to: twoj-adres.pl

Wymagania wstępne:
Posiadasz już zarejestrowaną domenę z ustawionymi naszymi serwerami DNS
Domena jest już podpięta pod Twój hosting www w cPanelu

Stwórz następujące rekordy w edytorze DNS w cPanelu:
Rekord A o nazwie mc i wartości 1.2.3.4
Rekord SRV o nazwie _minecraft._tcp, porcie 25565 oraz adresie docelowym (nazwie host) ts.twoj-adres.pl

[Obrazek: jak_podpiac_domene_pod_serwer_minecraft.png]

Subuj Wink https://www.youtube.com/user/CraftBoardPL Heart
--------------------------------

Serwery Minecraft 1.8 =) http://serweryminecraft.pl
[Obrazek: minecraft-skin-pictures-1.gif]
Oceny: Gryfcio (+1)
18-April-2021 15:31:21
Znajdź wszystkie posty Odpisz
Nastolatka Offline
Pomocny
****

Liczba postów: 66
Dołączył: Feb 2021
73
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Nastolatka

MineGold: 0.00
Post: #5
RE: Całkowicie DARMOWY Serwer w Minecraft
Gryfcio napisał(a):6.Następnie odpalacie serwer gdzie powinien już cały działać, wbijacie na mc dodajecie serwer i wpisujecie tam swoje ip komputera które wcześniej wpisaliście jako "server-ip=" w server properties wchodzicie i wszystko powinno smigac.
Jeśli serwer uruchamiamy na tym samym komputerze, na którym chcemy grać (co będzie miało zapewne miejsce w większości przypadków), zamiast IP wystarczy wpisać localhost.

Gryfcio napisał(a):4. Teraz musicie pobrac silnik waszej gry, będzie to spigot albo bukkit ja wole bukkita. Wpisujecie w przeglądarke bukkit 1.12.2 i pobieracie.
Istnieją lepsze silniki niż spigot i bukkit, dla przykładu mój komputer ledwo ciągnie serwer na samym bukkicie, a najlepiej chodzi na paperspigocie. Niby detal, ale jednak kluczowa sprawa dla osób ze sprzętem z niższej półki.

Do pliku .bat można też dodać parametr --noconsole lub --nogui, jeśli chcemy, żeby serwer uruchamiał się bez interfejsu. Zdaniem niektórych serwer może wtedy działać szybciej. Serwer można też uruchamiać prosto z cmd, bez konieczności tworzenia pliku.

Co do pliku server.properties nie jest wcale konieczne jego manualne tworzenie, gdyż utworzy się on sam po pierwszym uruchomieniu serwera. O ile chcemy zagrać na normalnym survivalu, nie będzie trzeba w ogóle nic w nim zmieniać ani ustawiać. Nie jest także konieczne uzupełnianie pola server-ip, chyba, że chcemy zagrać z kimś innym.


- And right when his friends needed him most... He never came back.
- What happened to him, mom?

- He grew up.
18-April-2021 16:02:41
Znajdź wszystkie posty Odpisz
Gryfcio Online
TOP1 MEGARPG-MF
********

Liczba postów: 856
Dołączył: Dec 2019
51
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
grifin/sabciox

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 100.00
Post: #6
RE: Całkowicie DARMOWY Serwer w Minecraft
Cytat:Co do pliku server.properties nie jest wcale konieczne jego manualne tworzenie, gdyż utworzy się on sam po pierwszym uruchomieniu serwera. O ile chcemy zagrać na normalnym survivalu, nie będzie trzeba w ogóle nic w nim zmieniać ani ustawiać. Nie jest także konieczne uzupełnianie pola server-ip, chyba, że chcemy zagrać z kimś innym.
Ja miałem taki problem że server properties sam mi się nie chciał stworzyć, to odrazu dodałem wszystko. zrobić taki notatnik i wspisać to co podałem zajmie może z minute.


Cytat:Istnieją lepsze silniki niż spigot i bukkit, dla przykładu mój komputer ledwo ciągnie serwer na samym bukkicie, a najlepiej chodzi na paperspigocie. Niby detal, ale jednak kluczowa sprawa dla osób ze sprzętem z niższej półki.
To jest PODSTAWOWY poradnik dla osob ktorych nigdy nie odpalili swojego serwera, daje bukkita przykladowo, jezeli ktos ogarnie juz o co chodzi to bedzie mogl sobie zmienic na inny silnik


Cytat:Do pliku .bat można też dodać parametr --noconsole lub --nogui, jeśli chcemy, żeby serwer uruchamiał się bez interfejsu. Zdaniem niektórych serwer może wtedy działać szybciej. Serwer można też uruchamiać prosto z cmd, bez konieczności tworzenia pliku.
Jeżeli otworzysz bez interfejsu to nie bedziesz mogl nic robic w konsoli, a przynajmniej tak mi sie wydaje, nie sprawdzalem


Co do tematu . wszystko kazdemu działa ? jak cos komuś nie siedzi to piszcie, pomoge. mozecie tez na pw

Omg troll pick
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-April-2021 17:05:01 przez Gryfcio.)
18-April-2021 17:01:30
Znajdź wszystkie posty Odpisz



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości