Najlepsze Serwery Minecraft w Polsce!
Witaj serdecznie na forum gdzie znajdziesz swój ulubiony Serwer Minecraft

Serwery Minecraft

Witaj, Serwery Minecraft - nie przypadkiem znalazłeś największe forum internetowe Minecraft w Polsce Serwery Minecraft 1.7, 1.8, 1.9, 1.10, 1.11, 1.12 które tu znajdziesz pozwolą Ci miło spędzić czas, poznasz nowych wspaniałych ludzi i przeżyjesz fantastyczne przygody! Jednoczymy ludzi uwielbiających Gry i Minecraft! Zagraj z Nami i odkryj fantastyczne Serwery No Premium! Zobacz co oferuje polecana przez Nas

Lista Serwerów Minecraft

.

Zarejestruj się bezpłatnie na forum! Oto niektóre z przywilejów:
  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czat),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Znajdziesz tutaj darmowe poradniki Minecraft,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, MineSerwer.pl to darmowe forum internetowe na którym dowiesz się jak zainstalować minecraft oraz jak grać w minecraft!
Szukałeś Serwerów Minecraft? Znalazłeś! Zarejestruj się, a zagraj z nami!

serwery minecraft



Wątek zamknięty 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czarne anomalie przed ekranem :/
Autor Wiadomość
Kornelia Offline
Policja + MS
*************

Liczba postów: 4,729
Dołączył: Nov 2015
798
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
xKornelka

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 207.00
Post: #1
Czarne anomalie przed ekranem :/
Od jakiegoś czasu, mam kilka razy dziennie na chacie komunikat "Out you memory" czy jakoś tak, restartuje wtedy Minecrafta i jest ok. Ale dzisiaj, jak byłam na WD na ekranie zaczeły mi wyskakiwać dziwne czarne anomalie, które jakby kręcą sie wokół swojej osi (na ss'ach tego nie pokaże). Aha i jakby co da sie po tym chodzić, tyle że nie widac bloków :/. Myślałam żeby zrobic defragmentacje i oczyszczanie dysku, ale boje się że usunie mi potrzebne pliki.
specyfikacja kompa (niewiem czy to sie przyda, ale pisze)
karta: GT-220
Procesor: Intel Core 2 Quad (32bit)
No i jeszcze dorzucam ss
http://mineserwer.pl/uploadzdjec/image.php?di=TQI6
http://mineserwer.pl/uploadzdjec/image.php?di=HJQ4
http://mineserwer.pl/uploadzdjec/image.php?di=DJ7V
http://mineserwer.pl/uploadzdjec/image.php?di=SO0K
http://mineserwer.pl/uploadzdjec/image.php?di=LV2K
http://mineserwer.pl/uploadzdjec/image.php?di=XB5N
http://mineserwer.pl/uploadzdjec/image.php?di=9QRS

[Obrazek: mloaBPP.gif]
27-December-2015 21:22:33
Znajdź wszystkie posty
Brat Banana
Wspieram Forum

Liczba postów: 6969
Dolaczyla: Jan 2012
Reputacja: 777

MineGold: 777.77

Serdecznie polecamy:
Placek Offline
Inspiracja
**********

Liczba postów: 1,213
Dołączył: Mar 2015
348
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Lubie_Placki69

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 10.00
Post: #2
RE: Czarne anomalie przed ekranem :/
Napisz ile masz GB RAM i ile masz dodanych GB RAM do minecraft/java i jaki masz launcher.
27-December-2015 21:27:55
Znajdź wszystkie posty
Minik435 Niedostępny
*Winterfell*

Liczba postów: 1,431
Dołączył: Aug 2014
Nick na Serwerze:
Minik435

Odznaczenia:

(
Zobacz Odznaczenia)

Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #3
RE: Czarne anomalie przed ekranem :/
Nic dziwnego, ustaw sobie w launcherze parametry java xms trochę wyższe. Poza tym w ustawieniach serwera (Multiplayer - klikasz na serwer - Edit - Tekstury serwerowe na Disabled). Formata nie rób, defragmentację jak masz hdd dysk (standardowy, z talerzami) i tylko jak jest powyżej 10% fragmentacja.

Też to miałem na SV, błędy tekstur, nic poważnego.
27-December-2015 21:30:47
Znajdź wszystkie posty
vadtrex Offline
Geniusz
********

Liczba postów: 735
Dołączył: Aug 2015
123
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
vadtrex

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #4
RE: Czarne anomalie przed ekranem :/
Zmień dealera, yyy to znaczy zwiększ ilość ramu dla minecrafta, a najlepiej abyś zrobił nowy folder dla minecrafta i na nowo go pobrał.

[Obrazek: C8BIeha.png]
27-December-2015 21:54:43
Znajdź wszystkie posty
Kornelia Offline
Policja + MS
*************

Liczba postów: 4,729
Dołączył: Nov 2015
798
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
xKornelka

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 207.00
Post: #5
RE: Czarne anomalie przed ekranem :/
Mam 3 giga RAM, tekstury musze mieć (szczególnie na WD), mam Shiginma launcher. Nie ogarniam rodzajów dysków, ale mam komp z ok. 2009 roku i raczej ma SSD (wiem tylko tyle że ten rodzaj jest stosowany w nowszych komputerach.

EDIT dysk HDD, a nie SSD xd pomyliło mi sie

[Obrazek: mloaBPP.gif]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-December-2015 22:03:38 przez Kornelia.)
27-December-2015 22:01:35
Znajdź wszystkie posty
Minik435 Niedostępny
*Winterfell*

Liczba postów: 1,431
Dołączył: Aug 2014
Nick na Serwerze:
Minik435

Odznaczenia:

(
Zobacz Odznaczenia)

Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #6
RE: Czarne anomalie przed ekranem :/
Serio? Na WD uwierz mi że tekstury to tylko niepotrzebny dodatek. Bardziej lagują przez poruszającą się trawę, ostrzejsze itemki specjalne... To wszystko razem nie jest zbyt dobre. Możesz też zrobić 2x ten serwer: Jeden z włączonymi STP, drugi bez.
No ale cóż, to już nie w moim interesie aby Cię przekonać.
27-December-2015 22:27:26
Znajdź wszystkie posty
Kornelia Offline
Policja + MS
*************

Liczba postów: 4,729
Dołączył: Nov 2015
798
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
xKornelka

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 207.00
Post: #7
RE: Czarne anomalie przed ekranem :/
Hmm, zobacze jutro jak będzie bez tekstur serwerowych. Tylko jak przypisać więcej ramu w Mc (aktualnie jak na F3 prawym górnym rogu pisze że 499 ram jest przypisane) moge więcej, ale niewiem jak to zrobić w Shiginma launcher (mam by zyczu, ale nie działa)

[Obrazek: mloaBPP.gif]
28-December-2015 00:19:12
Znajdź wszystkie posty
Minik435 Niedostępny
*Winterfell*

Liczba postów: 1,431
Dołączył: Aug 2014
Nick na Serwerze:
Minik435

Odznaczenia:

(
Zobacz Odznaczenia)

Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #8
RE: Czarne anomalie przed ekranem :/
To jest powód. W launcherze bierzesz edit profile - java arguments - Xmx z 500M na 1G.
28-December-2015 00:31:06
Znajdź wszystkie posty
Kornelia Offline
Policja + MS
*************

Liczba postów: 4,729
Dołączył: Nov 2015
798
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
xKornelka

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 207.00
Post: #9
RE: Czarne anomalie przed ekranem :/
Dziś sprawdziałam ten RAM i pisze że przypisane jest 1G, al po właczeniu Mc pisze że jest 499 dalej, jak to naprawić Sad
http://mineserwer.pl/uploadzdjec/image.php?di=V9EO

[Obrazek: mloaBPP.gif]
28-December-2015 13:49:57
Znajdź wszystkie posty
Minik435 Niedostępny
*Winterfell*

Liczba postów: 1,431
Dołączył: Aug 2014
Nick na Serwerze:
Minik435

Odznaczenia:

(
Zobacz Odznaczenia)

Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #10
RE: Czarne anomalie przed ekranem :/
Hmmm... Dobra, teraz odpadam. Musiałbym się temu przyjrzeć, a dostępu bezpośredniego do twojego komputera nie mam. Ale zmień wartość -Xmn z 128M na 512M, jak się da.
28-December-2015 17:15:33
Znajdź wszystkie posty

Wątek zamknięty 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości