Rekrutacja Policja Mineserwer 2017


Wątek zamknięty 
 
Ocena wątku:
  • 5 Głosów - 3.4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak Ustawić Sygnaturę ?
Autor Wiadomość
Arih Offline
Spamer
*********

Liczba postów: 863
Dołączył: Jul 2014
Nick na Serwerze:
Undisclosed
Post: #1
Jak Ustawić Sygnaturę ?
Sygnatura

________________________________________________________________________________​______________

Co to jest Sygnatura?

Sygnatura (podpis) jest to miejsce na tekst, który będzie dodawany po każdym napisaniu posta na forum (oczywiście dodawanie sygnatury jest opcjonalne - można to zmienić w ustawieniach posta oraz w profilu).

Jakie należy spełnić wymagania, by móc wstawić własną grafikę w Sygnaturę?

W podpisie można posiadać maksymalnie jeden obrazek.
Obrazek nie może mieć raptownych lub błyskających animacji.
W przypadku zamieszczania tekstu, należy ograniczyć liczbę linijek do minimum oraz starać się nie używać dużej czcionki, aby nie rozpychać podpisu.
Zakazane są treści niezgodne z Regulaminem Forum.
Obrazek nie może łamać praw autorskich - tylko za zgodą twórcy grafiki.

Jak wstawić obrazek do Sygnatury?

Wchodzimy w zakładkę Panel Użytkownika
Przechodzimy w zakładkę Sygnatura.
Teraz zgodnie z przykładem:
Na początek hostujemy obrazek jak w przypadku avatara:
Należy wejść na jeden z wielu serwisów do hostowania obrazków (np. http://imageshack.us/, http://tinypic.com/)
Wysłać nasz obrazek na wybrany server.
Po czym kopiujemy powstały link (musi to być link bezpośredni).
Po wybraniu opcji Edytor - w polu tekstowym wpisujemy swój podpis czy też wklejamy link do swojego obrazka (opcja przeznaczona do tego jest zaznaczona pomarańczową ramką).
Gdy wybierzemy opcję Kod źródłowy, zamiast typowego edytora podobnego do Worda, musimy używać BBCode, lecz nadal mamy przyciski nad polem tekstowym które ułatwią nam pracę Wink
Zapisujemy zmiany w podpisie klikając Wyślij.

Jak skasować obrazek z sygnatury?

Wystarczy wykasować kod [ img ] z podpisu, po czym kliknąć Aktualizuj Sygnaturę.



Tak się robi profesionalny poradnik zdjęcia wstawię jak wroce z morza Wink
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2014 15:51:41 przez Arih.)
02-09-2014 21:19:17
Znajdź wszystkie posty
KalisPro Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 5,388
Dołączył: Oct 2012
2023
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
KalisPro
Post: #2
RE: Jak Ustawić Sygnaturę ?
Ładnie, dodaj jeszcze zdjęcia i będzie podpięty


[Obrazek: acb2a361878a85a6924bef439e32d853.gif]
Subskrybuj mnie:
KalisPro
Spotkasz mnie na:
IP: ts.mineserwer.pl
Oceny: Dragon_2071 (+1)
03-09-2014 13:35:13
Znajdź wszystkie posty
Arih Offline
Spamer
*********

Liczba postów: 863
Dołączył: Jul 2014
Nick na Serwerze:
Undisclosed
Post: #3
RE: Jak Ustawić Sygnaturę ?
Ref poprawiłem fotki jak wroce Napracowałe się B)
03-09-2014 17:10:42
Znajdź wszystkie posty
SkyLifeV Niedostępny
★ WarLord ★
***********

Liczba postów: 1,474
Dołączył: Jun 2014
364
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Male
Post: #4
RE: Jak Ustawić Sygnaturę ?
A jakie wymiary musi miec sygna (nie pisz3) zebym ja zmiejszyc (bo moja wczesniejsza byla za duza. Najlepiej w pikselach Tongue
09-09-2014 20:05:06
Znajdź wszystkie posty
Arih Offline
Spamer
*********

Liczba postów: 863
Dołączył: Jul 2014
Nick na Serwerze:
Undisclosed
Post: #5
RE: Jak Ustawić Sygnaturę ?
Nie ma nigdzie opisanych więc kalis to doda Wink
10-09-2014 15:51:04
Znajdź wszystkie posty
linux123weq Offline
Zagubiony
*

Liczba postów: 25
Dołączył: Jul 2014
2
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Post: #6
RE: Jak Ustawić Sygnaturę ?
nadal nie kumam jak to zrobić Angry Big Grin oświećcie mnie Idea

Big Grin bo nie wiem co narobiłem
Angel

z moją syngą
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2014 12:58:11 przez linux123weq.)
01-10-2014 12:57:22
Znajdź wszystkie posty
KalisPro Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 5,388
Dołączył: Oct 2012
2023
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
KalisPro
Post: #7
RE: Jak Ustawić Sygnaturę ?
oj linux linux wchodzis tu http://mineserwer.pl/usercp.php?action=editsig

bezposredni link do sygnatury wklejasz w [img]LINK TUTAJ[/img] i to cała filozofia. U mnie wyglada link tak
|[i mg]http://mineserwer.pl/uploadzdjec/image.php?di=DYL6[/img] dałem spacje w pierwszym img bo by wczytało jako zdjecie


[Obrazek: acb2a361878a85a6924bef439e32d853.gif]
Subskrybuj mnie:
KalisPro
Spotkasz mnie na:
IP: ts.mineserwer.pl
Oceny: maciejek10101010 (+1)
01-10-2014 13:00:20
Znajdź wszystkie posty
linux123weq Offline
Zagubiony
*

Liczba postów: 25
Dołączył: Jul 2014
2
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Post: #8
RE: Jak Ustawić Sygnaturę ?
tak tylko gdzie dać tą spacje

XD i tak nie wczytuje
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2014 13:29:11 przez linux123weq.)
Oceny: maciejek10101010 (+1)
01-10-2014 13:28:46
Znajdź wszystkie posty
MrHusarzPL Offline
Youtuber
*

Liczba postów: 5
Dołączył: Feb 2015
0
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Undisclosed
Post: #9
RE: Jak Ustawić Sygnaturę ?
Dzienkuję już wiem jak to robić . Shy
05-02-2015 10:59:46
Znajdź wszystkie posty

Wątek zamknięty 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości