Najlepsze Serwery Minecraft w Polsce!
Witaj serdecznie na forum gdzie znajdziesz swój ulubiony Serwer Minecraft

Serwery Minecraft

Witaj, Serwery Minecraft - nie przypadkiem znalazłeś największe forum internetowe Minecraft w Polsce Serwery Minecraft 1.7, 1.8, 1.9, 1.10, 1.11, 1.12 które tu znajdziesz pozwolą Ci miło spędzić czas, poznasz nowych wspaniałych ludzi i przeżyjesz fantastyczne przygody! Jednoczymy ludzi uwielbiających Gry i Minecraft! Zagraj z Nami i odkryj fantastyczne Serwery No Premium! Zobacz co oferuje polecana przez Nas

Lista Serwerów Minecraft

.

Zarejestruj się bezpłatnie na forum! Oto niektóre z przywilejów:
  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czat),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Znajdziesz tutaj darmowe poradniki Minecraft,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, MineSerwer.pl to darmowe forum internetowe na którym dowiesz się jak zainstalować minecraft oraz jak grać w minecraft!
Szukałeś Serwerów Minecraft? Znalazłeś! Zarejestruj się, a zagraj z nami!

serwery minecraft



Problemy ze sterownikami
Autor Wiadomość
Dzeremi500 Offline
Maniak anime
**********

Liczba postów: 1,169
Dołączył: Mar 2016
412
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Dzeremi500

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 105.00
Post: #1
Problemy ze sterownikami
Ze względu na to, iż nie chciałem nabijać postów, ani nie wiedziałem w jakim dziale to napisać to piszę to tutaj. Potrzebuję, jak widać w tytule, pomocy ze sterownikami. Od razu proszę, aby wypowiadały się tutaj osoby, które się choć trochę na tym znają. Jakby ktoś pytał, jakie błędy występują, to już mówię:
-Często mi po prostu zamraża ekran i po chwili komputer całkowicie odlatuje (słychać po dźwięku), zwłaszcza podczas grania w minecrafta.
-Podczas włączenia monitor "miga" (mianowicie ta kropka) i trzeba kilkadziesiąt razy restartować komputer, aby przestało migać i ekran normalnie działał.
-Błąd ten jest u mnie od roku, ale dopiero pod koniec października zaczął być bardziej uciążliwy, nasilił się, gdy pobrałem bandicama.
-Występuje napis, że sterowniki ekranu przestały działać, ale odzyskały sprawność (jak taki błąd się pojawi, to jest jakiś cud, bo bardzo rzadko się pojawia i nie muszę resetować komputera).
-Kiedy podczas "Zapraszamy" sterownik przestanie działać i odzyska sprawność dolny pasek jest srebrny i żadna gra nie działa, co skutkuje ponownym resetem.
Od razu mówię, że mój system operacyjny to Windows 7, a sterowniki to Nvidia

Jak będą potrzebne ss'y to je dam, z góry dziękuję za pomoc Wink

@up: Ja się bardziej boje że Dzeremi do mnie przyjdzie i mnie zabije D; ~TrooxPL 2017
Oceny: Wiki333 (+1)
08-November-2016 18:25:07
Znajdź wszystkie posty
Brat Banana
Wspieram Forum

Liczba postów: 6969
Dolaczyla: Jan 2012
Reputacja: 777

MineGold: 777.77

Serdecznie polecamy:
Kornelia Offline
Policja + MS
*************

Liczba postów: 4,729
Dołączył: Nov 2015
798
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
xKornelka

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 207.00
Post: #2
RE: Problemy ze sterownikami
Jedyne co wiem, to że ten "srebrny pasek" to wyłączenie nakładki graficznej Aero,mi sie tak dzieję przy odpaleniu gry w innej rozdzielczości, i starej, np GTA San Andreas, jednak po tym wszystko wraca do normy, to się też w ustawieniach da włączyć/wyłączyć
Jeszcze sie zapytam, aktualizowales sterowniki do grafiki? (tak wiem oczywiste pytanie, ale moze nie)

[Obrazek: mloaBPP.gif]
08-November-2016 18:28:13
Znajdź wszystkie posty
Dzeremi500 Offline
Maniak anime
**********

Liczba postów: 1,169
Dołączył: Mar 2016
412
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Dzeremi500

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 105.00
Post: #3
RE: Problemy ze sterownikami
Nigdy nie aktualizowałem sterowników (nie wiem jak). Dodam, że ostatnia aktualizacja miała miejsce w styczniu 2015, kiedy oddałem komputer do naprawy.

@up: Ja się bardziej boje że Dzeremi do mnie przyjdzie i mnie zabije D; ~TrooxPL 2017
08-November-2016 18:30:35
Znajdź wszystkie posty
Kornelia Offline
Policja + MS
*************

Liczba postów: 4,729
Dołączył: Nov 2015
798
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
xKornelka

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 207.00
Post: #4
RE: Problemy ze sterownikami
Gdyby wystąpił taki problem, to pierwsze co zaktualizowalabym sterowniki, Jezeli by nie pomogło, to format.
Wchodzisz na strone NVIDIA, szukasz zakladki "sterowniki"
Później szukasz tam swojej karty graficznej, pobierasz i instalujesz
Tak wiem, ze da sie przez NVIDIA Experience jednak tam często sa bledy i nie chce sie pobrać

[Obrazek: mloaBPP.gif]
08-November-2016 18:36:18
Znajdź wszystkie posty
Dzeremi500 Offline
Maniak anime
**********

Liczba postów: 1,169
Dołączył: Mar 2016
412
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Dzeremi500

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 105.00
Post: #5
RE: Problemy ze sterownikami
Dzięki za pomoc, spróbuję Smile W każdym razie ile taka aktualizacja sterowników trwa?

@up: Ja się bardziej boje że Dzeremi do mnie przyjdzie i mnie zabije D; ~TrooxPL 2017
08-November-2016 18:37:59
Znajdź wszystkie posty
Qiuzushi Offline
Zagubiony
*

Liczba postów: 25
Dołączył: Jan 2015
35
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:

MineGold: 0.00
Post: #6
RE: Problemy ze sterownikami
1 pobierz CPU-ID lub CPU-Z (to jest to samo) > przejdz w nim do zakladki grafika / graphic card tam bedziesz mial z jakiej rodziny masz grafike ..... 5xx 6xx 7xx
w zaleznosci co masz wchodzisz na stronke nvidia i w zakladce do pobrania szukasz sterownikow pod swoja kart > A wazne jest jaki masz system operacyjny > 64 czy 32 bitowy > w tym celu kliknij prawym na Twoim Kompie > właściwosci i tam bedziesz mial informacje jak wersje posiadasz.

pobierasz sterowniki ze strony > zapisz na pulpicie czy gdzie chcesz
> klikasz prawy uruchom jako administrator > i klikasz dalej dalej dalej ... az przejdziesz caly proces instalacyjny >

Ważne > jezeli masz zasyfiony komp poleca przed tym pobrac CCleaner i przeczyscic kompa z plikow tymczasowych i błędów ktore moga zaklucic prace dzialania>

PS jezeli instalujesz sterowniki .... nie wlaczaj niczego w tle > czasem powoduje to jakies bledy.
Oceny: Dzeremi500 (+1), MrDemonik22352 (+1), SzymoonPL (+2)
08-November-2016 18:40:57
Znajdź wszystkie posty
Dzeremi500 Offline
Maniak anime
**********

Liczba postów: 1,169
Dołączył: Mar 2016
412
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Dzeremi500

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 105.00
Post: #7
RE: Problemy ze sterownikami
@up dzięki, zaraz zacznę pobieranie sterowników ze stronki Nvidii, tylko takie pytanie - czy jak mam sterowniki NVIDIA GeForce GTX 550 Ti to na stronce wziąć GeForce GTX 1050 Ti? Jakbyś chciał to tak u mnie wyglądają możliwe do pobrania sterowniki: http://imgur.com/a/hjyoi .

@up: Ja się bardziej boje że Dzeremi do mnie przyjdzie i mnie zabije D; ~TrooxPL 2017
08-November-2016 18:52:29
Znajdź wszystkie posty
Kornelia Offline
Policja + MS
*************

Liczba postów: 4,729
Dołączył: Nov 2015
798
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
xKornelka

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 207.00
Post: #8
RE: Problemy ze sterownikami
Nie, nie geforce 10 series
Tylko 500 bo masz 550

[Obrazek: mloaBPP.gif]
Oceny: Dzeremi500 (+1)
08-November-2016 18:55:58
Znajdź wszystkie posty
Dzeremi500 Offline
Maniak anime
**********

Liczba postów: 1,169
Dołączył: Mar 2016
412
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Dzeremi500

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 105.00
Post: #9
RE: Problemy ze sterownikami
@up ok. Zaczynam już pobieranie Smile

@up: Ja się bardziej boje że Dzeremi do mnie przyjdzie i mnie zabije D; ~TrooxPL 2017
08-November-2016 18:56:52
Znajdź wszystkie posty
Kornelia Offline
Policja + MS
*************

Liczba postów: 4,729
Dołączył: Nov 2015
798
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
xKornelka

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 207.00
Post: #10
RE: Problemy ze sterownikami
Tam zauważyłam, że jak wybierze sie 500 series to jest uniwersalne, bo znika możliwość wyboru dokładnego modelu

[Obrazek: mloaBPP.gif]
08-November-2016 19:02:52
Znajdź wszystkie posty



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości