Najlepsze Serwery Minecraft w Polsce!
   Witaj serdecznie na forum gdzie znajdziesz swój ulubiony Serwer Minecraft                                         
         

Serwery Minecraft

Witaj, Serwery Minecraft - nie przypadkiem znalazłeś największe forum internetowe Minecraft w Polsce Serwery Minecraft które tu znajdziesz pozwolą Ci miło spędzić czas, poznasz nowych wspaniałych ludzi i przeżyjesz fantastyczne przygody! Jednoczymy ludzi uwielbiających Gry i Minecraft! Zagraj z Nami i odkryj fantastyczne Serwery No Premium! Zobacz co oferuje polecana przez Nas

Lista Serwerów Minecraft



Zarejestruj się bezpłatnie na forum! Oto niektóre z przywilejów:
  • Zakładaj nowe wątki oraz aktywnie w nich uczestnicz,
  • Odblokuj możliwość pisania na Shoutboxie (czat),
  • Ogranicz ilość wyświetlanych reklam,
  • Zdobywaj odznaczenia oraz reputacje,
  • Znajdziesz tutaj darmowe poradniki Minecraft,
  • Odblokuj dostęp do ukrytych działów, tematów i linków,
  • Spersonalizuj swój prywatny profil,
  • Uczestnicz w forumowych konkursach,
  • Pamiętaj to nic nie kosztuje, MineServer.pl to darmowe forum internetowe na którym dowiesz się jak zainstalować minecraft oraz jak grać w minecraft!
Szukałeś Serwerów Minecraft? Znalazłeś! Zarejestruj się, a zagraj z nami!

               
serwery minecraft



Przepis na Buccatini Amatriciana
Autor Wiadomość
gram Offline
Błyskotliwy
***

Liczba postów: 25
Dołączył: May 2019
61
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
gram3

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #1
Przepis na Buccatini Amatriciana
Witam, dziś przedstawię wam kolejny prosty przepis z kuchni włoskiej.

Buccatini Amatriciana jest prostym i smacznym daniem, można by rzec, że jest to jak carbonara, jednak zamiast jajek używa się pomidorów, na pewno wykonanie jest prostsze niż carbonara.

Składniki:
Makaron Buccatini 200g (jest jak makaron spaghetti, tylko z dziurką w środku by absorbować więcej sosu, jeśli nie posiadasz, użyj spaghetti)
Sól, pieprz
Guanciale (Jeśli nie masz, użyj pancetty/prosciutto/włoskiego salami)
1x pomidory z puszki obrane (najlepiej kraj pochodzenia: Włochy)
Ser: Pecorino Romano lub Parmigiano Reggiano
Białe wino półwytrane/wytrawne

Wykonanie:
1. Pokrój w kostkę guanciale (lub zamiennik), usmaż na odrobinie oliwy z oliwek zaczynając od zimnej patelni by mieć najlepszy efekt.
2. Jak podsmażysz wędlinę, wlej do tego 3/4 szklanki białego wina na patelnię i zredukuj wino o 60/70% objętości gotując.
3. Rozmiażdż pomidory rękami lub widelcem i dodaj na patelnię, również redukuj wodę, szczypta soli i śmiało dodaj więcej pieprzu,
4. Ugotuj makaron al dente, zostaw pół szklanki wody
5. Jak zredukujesz wodę z pomidorów na patelni do tego stanu aż sos będzie gęstszy, wrzuć makaron, wymieszaj z sosem, dodaj zachowaną wodę po gotowaniu makaronu i na średnim ogniu gotuj na patelni przez 1-2min.
6. Możesz dodać ser starty pecorino romano/parmigiano reggiano wprost do makaronu i wymieszać lub posypać na koniec.
7. Jedz z miłością do tego co ugotowałeś/ugotowałaś.

Smacznego
Oceny: Nisooo (+1), Ashleeys (+1)
02-February-2021 00:05:11
Znajdź wszystkie posty
Hobbs
Wspieram Forum

Liczba postów: 6969
Dolaczyla: Jan 2012
Reputacja: 777

MineGold: 777.77

Serdecznie polecamy serwis który pomoze Ci zdobyc Ci polubienia, subskrybcje, followersów i rozbudowac Twoje socialmedia!



Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości