Wątek zamknięty 
 
Ocena wątku:
  • 8 Głosów - 3.5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Tut] [Server] [CraftBukkit] Jak stworzyć serwer?
Autor Wiadomość
KalisPro Offline
Administrator
*******

Liczba postów: 5,968
Dołączył: Oct 2012
2265
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
KalisPro

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 2.00
Post: #21
RE: [Tut] [Server] [CraftBukkit] Jak stworzyć serwer?
(26-12-2014 16:38:53)ironhide napisał(a):  niestety screenów nie mam ale mogę opisać problem i myślę że zaraz to zrobię

Jak masz problem to pisz w nowym temacie moze ktos ci pomoze, a to ze arih sobie tam mysli to juz jego sprawa ... ja moge co jedynie naprowadzic ciebie na problem ale nie wskaze ci go co jest nie tak
26-12-2014 17:29:29
Znajdź wszystkie posty
Brat Banana
Wspieram Forum

Liczba postów: 6969
Dolaczyla: Jan 2012
Reputacja: 777

MineGold: 777.77

Serdecznie polecam, warto odwiedzic!
Ajron Offline
✰ Pomocnik Mineserwer ✰
*****

Liczba postów: 1,916
Dołączył: Aug 2014
1060
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
ironhide

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.60
Post: #22
RE: [Tut] [Server] [CraftBukkit] Jak stworzyć serwer?
Wiesz to ostatnie może było źle napisane ale spoko doceniam to że chcecie mi i innym pomóc już do SkyLifeV'a pisałem może czegoś się dowiem teraz tylko mi wystarczy poczekać.

[Obrazek: image.php?dm=BDNA]
26-12-2014 17:49:56
Znajdź wszystkie posty
kuba42 Niedostępny
Vexillifer
***********

Liczba postów: 1,274
Dołączył: Aug 2014
234
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Undisclosed

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #23
RE: [Tut] [Server] [CraftBukkit] Jak stworzyć serwer?
Sky coś mi nie działa gdy wpisuje te mb wpisuje 1024
To potem mi takie wyskakuje
[Obrazek: co-zrobic_wrrphwq.png]
26-12-2014 20:26:05
Znajdź wszystkie posty
SkyLifeV Niedostępny
★ WarLord ★
***********

Liczba postów: 1,475
Dołączył: Jun 2014
370
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Male

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #24
RE: [Tut] [Server] [CraftBukkit] Jak stworzyć serwer?
(26-12-2014 20:26:05)kuba42 napisał(a):  Sky coś mi nie działa gdy wpisuje te mb wpisuje 1024
To potem mi takie wyskakuje
[Obrazek: co-zrobic_wrrphwq.png]

@UP

To jest najczęstszy problem. Powiem jak go rozwiązać.

#Nazwa 'java' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy.

W systemach Windows Vista / Seven (32 / 64 bit) brak ścieżki (path) w zmiennych środowiskowych uniemożliwia wykonanie prostej czynności, uruchamiania za pomocą komendy środowiska Java, kompilowania plików java, plików .bat, przydzielenie większej ilości pamięci RAM aplikacji, Craftbukkit i tak dalej.

1. Pierwszą czynnością będzie odnalezienie ścieżki docelowej naszej Javy.
- Domyślnie java znajduje się w lokalizacji: C:\Program Files\Java\jre7\bin
2. Jeżeli jesteśmy pewni lokalizacji Javy to musimy przejść do kolejnej czynności
- Klikamy na start, ikona komputer i prawym przyciskiem myszki wybieramy właściwości
- zaawansowane ustawienia systemu oraz zakładka zaawansowane
- Wybieramy zmienne środowiskowe
- W zmiennach systemowych wyszukujemy linijkę path zaznacz potem i naciśnij Edycja
- idziemy na koniec linijki i dopisujemy ścieżkę do javy
;C:\Program Files\Java\jre7\bin\
Uwaga! Cały linijka nasza musi zawierać znak ; przed wpisem.

Powinno to rozwiązać twój problem, jeżeli będą jeszcze jakieś pytania proszę pytać.
26-12-2014 21:56:49
Znajdź wszystkie posty
kuba42 Niedostępny
Vexillifer
***********

Liczba postów: 1,274
Dołączył: Aug 2014
234
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Undisclosed

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #25
RE: [Tut] [Server] [CraftBukkit] Jak stworzyć serwer?
Sky nie wiem jak to mam zrobić (jak napisać)
to jest mój ten wpis poprawisz go tak zeby chodziło ?

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live;C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live;C:\Program Files (x86)\Intel\iCLS Client\;C:\Program Files\Intel\iCLS Client\;%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;%SYSTEMROO​T%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\Intel\Intel® Management Engine Components\DAL;C:\Program Files\Intel\Intel® Management Engine Components\IPT;C:\Program Files (x86)\Intel\Intel® Management Engine Components\DAL;C:\Program Files (x86)\Intel\Intel® Management Engine Components\IPT;C:\Program Files (x86)\Intel\OpenCL SDK\3.0\bin\x86;C:\Program Files (x86)\Intel\OpenCL SDK\3.0\bin\x64;C:\Program Files (x86)\Windows Live\Shared
26-12-2014 22:32:49
Znajdź wszystkie posty
SkyLifeV Niedostępny
★ WarLord ★
***********

Liczba postów: 1,475
Dołączył: Jun 2014
370
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Male

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #26
RE: [Tut] [Server] [CraftBukkit] Jak stworzyć serwer?
(26-12-2014 22:32:49)kuba42 napisał(a):  Sky nie wiem jak to mam zrobić (jak napisać)
to jest mój ten wpis poprawisz go tak zeby chodziło ?

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live;C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live;C:\Program Files (x86)\Intel\iCLS Client\;C:\Program Files\Intel\iCLS Client\;%SystemRoot%\system32;%SystemRoot%;%SystemRoot%\System32\Wbem;%SYSTEMROO​T%\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\Intel\Intel® Management Engine Components\DAL;C:\Program Files\Intel\Intel® Management Engine Components\IPT;C:\Program Files (x86)\Intel\Intel® Management Engine Components\DAL;C:\Program Files (x86)\Intel\Intel® Management Engine Components\IPT;C:\Program Files (x86)\Intel\OpenCL SDK\3.0\bin\x86;C:\Program Files (x86)\Intel\OpenCL SDK\3.0\bin\x64;C:\Program Files (x86)\Windows Live\Shared;<sciezka>
dopisz to na końcu w miejscu którym oznaczyłem ci na czerwono
;C:\Program Files\Java\jre7\bin\
26-12-2014 22:49:00
Znajdź wszystkie posty
kuba42 Niedostępny
Vexillifer
***********

Liczba postów: 1,274
Dołączył: Aug 2014
234
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Undisclosed

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #27
RE: [Tut] [Server] [CraftBukkit] Jak stworzyć serwer?
Kurde tego sie nie da zrobić napisałem wszystko jak ty i dalej mi to wyskakuje
27-12-2014 10:56:16
Znajdź wszystkie posty
Ajron Offline
✰ Pomocnik Mineserwer ✰
*****

Liczba postów: 1,916
Dołączył: Aug 2014
1060
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
ironhide

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.60
Post: #28
RE: [Tut] [Server] [CraftBukkit] Jak stworzyć serwer?
Sky a czemu jak wyłączę serwer a potem go włączęto mam tak jak Kuba42 tyle że nie o ścieżkę chodzi?

[Obrazek: image.php?dm=BDNA]
27-12-2014 12:47:37
Znajdź wszystkie posty
SkyLifeV Niedostępny
★ WarLord ★
***********

Liczba postów: 1,475
Dołączył: Jun 2014
370
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
Male

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.00
Post: #29
RE: [Tut] [Server] [CraftBukkit] Jak stworzyć serwer?
(27-12-2014 10:56:16)kuba42 napisał(a):  Kurde tego sie nie da zrobić napisałem wszystko jak ty i dalej mi to wyskakuje

Powinno normalnie działać jeżeli zrobiłeś to co kazałem w swoim poście we właściwy sposób

Macie tutaj inny poradnik Tongue

http://tomasz.topa.pl/java/java-dodawani...kowej-path

Dziwny przypadek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-12-2014 12:57:00 przez SkyLifeV.)
27-12-2014 12:56:02
Znajdź wszystkie posty
Ajron Offline
✰ Pomocnik Mineserwer ✰
*****

Liczba postów: 1,916
Dołączył: Aug 2014
1060
+
Pomogłem? Daj Diaxa!
Nick na Serwerze:
ironhide

Odznaczenia:

(Zobacz Odznaczenia)
Poziom:
MineGold: 0.60
Post: #30
RE: [Tut] [Server] [CraftBukkit] Jak stworzyć serwer?
Sky zrób może poradnik o tym jak zrobić texture pack może to im pomoże w swoich rysunkach szczególnie w propozycjach na bronie itp. Smile

[Obrazek: image.php?dm=BDNA]
06-01-2015 22:43:33
Znajdź wszystkie posty

Wątek zamknięty 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości